Det digitale studiekort er gyldigt på ligefod med det "gammeldags" plastikkort. Sikkerheden er dog markant højere, til gavn for såvel den den studerende, som kontrollanter, da kun reelle, aktive studerende kan fremvise kortet i app'en. Dette sikres gennem Studiz verificering af studiestatus, som foretages i samarbejde med landets uddannelsesinstitutioner. Studiz verificerer studiestatus på flere forskellige måder, afhængigt af uddannelsesinstitution, og samarbejder bl.a. med Styrelsen for IT-og læring under Undervisningsministeriet, Forskning- og uddannelsesministeriet, samt flere af leverandører af studieadministrative systemer. 

 

Sikkerhedsfaktorer

 

Ved hvert semesterstart, på Danmarks uddannelsesinstitutioner, skal de studerende bekræfte/genbekræfte deres status som aktive studerende. Dette sikrer at der ikke findes udløbede og/eller uverificerede digitale studiekort blandt de studerende. 

 

Alle informationer, som fremgår på studiekortet omkring den studerende, er valide oplysninger hentet fra det Danske CPR-register. 

 

Billedet af den studerende kan løbende opdateres til fordel for kontrolløren. Dog kan billedet kun skiftes i forbindelse med genbekræftelsen af studiekortet for at forebygge misbrug.

 

Under billedet af den studerende, findes en bevægende animation, hvilket garanterer at studiekortet ikke er et billede/screenshot.

 

 

Aflæsning af det digitale studiekort