Café Kaffegal

Pernille Thorup 14/12-2015

 

En café med økologi, smag og social omtanke i højsædet


Cafe Kaffegal i Aarhus har studierabat igennem Studiz

 

Kaffegal er ikke en café som alle andre. Stedet er ejet af en frivillig forening og drives af en blanding mellem professionelle, frivillige og psykisk sårbare. Af samme årsag kalder Kaffegal sig en socialøkonomisk virksomhed, der søger at skabe bedre samfundsrammer for psykisk sårbare.

 

Det er dog ikke kun den sociale omtanke, der gør, at man kan besøge Kaffegal med god samvittighed. Alle Kaffgals retter er nemlig lavet fra bunden og der er et stort fokus på råvarer, hvor de fleste er enten økologiske, fairtrade eller biodynamiske. Kaffegal har med andre ord hjertet på det rette sted både hvad angår mennesker og mad.

 

Mad


Lækker mad på Cafe Kaffegal i Aarhus

 

Ved undertegnede inklusiv gæsts besøg denne eftermiddag valgte vi at smage os igennem nogle af Kaffegals desserter: marcipantærte og blødende chokoladekage. De søde sager blev begge serveret med flødeskum og det blødende indslag ligeledes med bærkompot. Som det måske kan gennemskues af billederne, så smagte begge dele fremragende. Marcipantærten var rent faktisk lavet af marcipan og var dejlig klæbrig, hvilket må siges at være en positiv betegnelse for netop den slags dessert. Den blødende chokoladekage var også som den skulle være indenfor sin kategori: lun, velsmagende og med et flydende indre.


Dessert på Cafe KaffegalChokoladekage dessert på Cafe Kaffegal

 

Foruden de søde og vellykkede desserter drak vi henholdsvis en kop chokolade med orangesmag og en caffé americano. Chokoladen var tilsyneladende lavet på skumme- eller letmælk, hvilket godt kunne få den til at virke en smule tynd. Dog komplimenterede det fint den stærke smag af kakao og den fede flødeskum. Americanoen, der stod på min halvdel af bordet, var udmærket. Imidlertid må en undrende kommentar dog her knyttes til caféens navnevalg: Kaffegal. Det syner ikke til, at stedet har specielt meget fokus på kaffe, ikke mere end mange andre regulære caféer i hvert fald. Kaffen på Kaffegal er fin, bevares, men den går i hvert fald ikke under kategorien ”gal men genial”.

 

Det skal nævnes, at Kaffegal foruden desserter selvfølgelig også serverer mad. De byder blandt andet på retroretter ”som mormor lavede dem”, fish & chips, burgere, sandwich og salater.


Menukort Cafe Kaffegal - 15% studierabat med Studiz

 

Betjening og omgivelser

 

Kaffegals frontparti er foruden store vinduer prydet af et stort brunt plastikskilt med navnet i blokbogstaver. Der lægges ikke skjul på, at stedet er retro-inspireret samt at deres fokus ligger et andet sted end på det visuelle udtryk.

 

Vinduerne, der vender direkte ud mod Nørregade, giver et godt udsyn til bylivet og den forholdsvis trafikerede vej – der dog ikke generer på støjsiden. Heldigvis. Vi sidder selv ved vinduerne og bliver enige om, at det må være caféens bedste siddepladser. Kommer man længere ind i caféen bliver den meget mørk og man får ikke samme by-indsprøjtning som man gør ved vinduespartiet.

Det generelle indtryk af omgivelserne på Kaffegal kan ved første øjekast godt virke lidt kedeligt. Inventaret består af et meget simpelt egetræsmøblement og det eneste, der pifter det op er grønne fleecetæpper på stoleryggene og orange gerbera på bordene. Men selvom omgivelserne måske ikke topmoderne og farvevalget ej heller det mest trendy denne sæson, så er det funktionelt, originalt og stemmer egentlig godt overens med caféens retro-agtige islæt.

 

Betjeningen på caféen er der ikke så mange kommentarer at knytte til. Ikke fordi den var dårlig, ikke fordi, at den var specielt god, men fordi, at den bare var helt neutral. Servitricen var venlig, vores bestillinger kom indenfor en rimelig tidsramme og der var ingen komplikationer med at få vores studierabat. Alt i alt normal og forventelig i forhold til hvad vi havde bestilt – det er jo eksempelvis begrænset, hvor meget der er at følge op på, når man kun får kage og ikke en bøf, der skal være tilberedt på bestemt vis.

 

Pris

 

Som studerende får man på Kaffegal tilbudt hele 15 % i studierabat mellem klokken 11 og 17, hvilket må siges at være en hel del og noget, der rent faktisk kan mærkes på regningen. Undertegnede kom eksempelvis kun af med omkring 62 kroner for kaffe og dessert.

 

Med et hjerte, der både banker for lækre råvarer, en god pris og sociale initiativer er der altså adskillige grunde til at lægge vejen forbi Kaffegal.

 

Sted: Café Kaffegal, Nørregade 40, 8000 Aarhus C

 

Studierabat: 15 % på hele menukortet klokken 11-17.

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar
Der er endnu ingen kommentarer...
Studiz ApS ©
Kundeservice: (+45) 71 99 75 20