Tilbageblik på et semester i udlandet

Mia Zielke 15/12-2015

 

Som afslutning på mit studieophold får I nogle efterrefleksioner på hele processen, både inden og på selve opholdet, nu hvor jeg har afsluttet mine eksaminer.

 

Først og fremmest har jeg erfaret, at jeg har gjort mange ting rigtigt, mens der er et par ting, som jeg nok skulle have gjort anderledes. Eksempelvis har jeg erfaret, at det er en god idé at undersøge mulighederne for studieophold i en tidlig fase og starte ansøgningsprocessen i god tid. Det gjorde processen en anelse nemmere i forhold til ændrede planer og arbejdet med diverse former for modstand – specielt i forbindelse med fagvalg og forhåndsgodkendelse. Derudover var vi i god tid med gennemgang af legathåndbogen for at lave en liste over legater, som vi egnede os til at søge. Dog var jeg så tilpas dum, at jeg ikke fik søgt mere end tre legater ud af de mere end 100, vi havde skrevet ned. Dette resulterede i, at jeg fik ét legat i modsætning til min daværende roomie, som opnåede fuld dækning på opholdet. Med andre ord – det er hårdt og kedeligt, men gør det, hvis du, ligesom os hos Studiz, elsker at spare penge!

 

Dernæst viste det sig at være en kæmpe fordel at komme en uge inden studiestart, da vi havde tid til at falde på plads, lære byen at kende og lege turister (som man ikke får gjort i samme grad, når skolen er startet). Derudover gav det os mulighed for fremvisning af et par forskellige værelser uden at skulle stresse over risikoen for at bo på hostel under skolestart. Her ville jeg dog have ønsket, at jeg havde undersøgt, hvordan huslejen normalvist aftales her i Singapore. Vi takkede, uden videre refleksioner, ja til et delt værelse, som kostede 1400 SGD (7000 kr.) uden at vide at det er normalt at forhandle om huslejen. Så det er en god idé at undersøge, hvad normen er i det land, du tager til, hvis du vil skåne dit SU-budget.

 

En anden måde at spare en masse penge på er at gå efter den lokale mad – specielt i Asien (og endda i Singapore som er blevet kåret til et af de dyreste steder at bo), kan man lige så godt spise ved hawker centers (udendørs food courts). Maden er for det meste fantastisk og det er deres speciale at lave lækker mad – med andre ord; spis lokalt frem for at finde dét, du er vant til derhjemme, hvis du vil have kvalitet og gode priser.

 

Det kan stærkt anbefales at acceptere det lokale som din nye hverdag og se kulturforskellene som en mulighed for at lære noget nyt. Hvis ikke du accepterer dette, vil du opleve stor frustration gennem dit ophold. Alt i alt må mine tre bedste råd være: 1) forbered dig i god tid, 2) vær åben og imødekommende fra dag 1 og 3) tag det hele med et smil og en oplevelse du lærer af.

 

Derudover er der ikke meget andet at sige end SKÅL og held og lykke med alle jeres eksaminer derhjemme.

 

Som altid kan jeg kontaktes på mz@studiz.dk, hvis I måtte være interesserede i at høre mere. 

 

//Mia

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar
Der er endnu ingen kommentarer...
Studiz ApS ©
Kundeservice: (+45) 71 99 75 20