Sundhed, træning og en travl hverdag

Emilie Wagner 15/12-2015

Med skole, lektier og en bunke afleveringer der kalder på en, så er tid og penge ikke det man har allermest af, som studerende. Samtidig med at vi går med en masse drømme og mål om at komme i bedre form, spise bedre og blive sundere. Det er svært at gøre noget ved, når vi ikke står med så meget til rådighed. At komme i bedre form og spise sundere er nærmest umuligt, når man i en travl hverdag har meget på programmet, og det kan føles som om at man aldrig kan finde tiden til sig selv (som alligevel bare bliver brugt på sofaen, nu hvor man sjældent har den). Mange dropper deres drømme og mål, for det lyder alt for besværligt, og hvor skulle man nogensinde finde tid til det?

 

Sundhed i dit studieliv

 

Ja, det kræver en lille smule planlægning, men at være sund i en travl hverdag behøver ikke at være besværligt, tværtimod. For at gøre det mere overskueligt, har jeg her samlet et par små tips og ændringer, der uden for meget tid, er nemme at få sneget end i hverdagen.

 

Morgenmad

For nogen kan det være svært at finde tid til, mens andre slet ikke har nogle appetit om morgenen, men en god og nærende morgenmad er et ”must”. Ikke nok med, at morgenmaden sætter forbrændingen i gang, medvirker det til at holde en stabil vægt og holder dig fra overspisning senere på dagen, og så er det også en fantastisk start på dit humør, din energi og koncentration.

Tip: hvis det kniber med tiden om morgenen, så sørg for at have planlagt din morgenmad aftenen før, eller find noget enkelt og nemt - det behøver ikke at være den store brunchtallerken.

 

Frokost på farten og aftensmad:

Planlægning - at skulle stå og lave aftensmad hver dag kræver både meget tid, men det kan også være rigtig dyrt i længden. Løsningen er planlægning og store portioner (og sørg altid for at have grøntsager i køkkenet, det gør det både nemmere og hurtigere at få lidt mere grønt ind i hverdagen).

Tip: en idé kan være at lave større portioner aftensmad, så du har rester til næste dags frokost (og lidt til fryseren). Så sparer du både tid på frokosten, men også tid og penge på den kommende aftensmad.

 

Træning

Ja, det skal jo gøres. Derfor er det vigtig at finde den letteste og bedste måde for en selv, så man ikke bliver træt af det. Det skulle gerne være noget vi gør fordi vi har lyst, men med 1000 andre ting på skemaet, så kniber det lidt med både lysten og tiden til det.

Tip: Find et træningscenter tæt på enten din uddannelse eller dit hjem. Hvis du er tæt på træningen, så er motivationen og lysten i top, frem for hvis du skulle bruge en masse tid på transport, for at komme ned og træne. Find derfor et træningscenter tæt på, og sørg for at få kombineret det med skole og fritid. Træn derfor lige efter skole, så er det overstået. Så har du nemlig ”fri” når du kommer hjem.

 

//Emilie

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar
Der er endnu ingen kommentarer...
Studiz ApS ©
Kundeservice: (+45) 71 99 75 20