Spar penge på transport

Claus Hansen 25/11-2014

På trods af, at jeg har travlt med studiet, så blev der lige tid til et blogindlæg. Denne gang vil jeg forklare lidt omkring transport i det store byer, og hvad du kan gøre for at spare penge.

 

Transport kan hurtig blive en stor post i budgettet, og da det ikke er nemt at ændre transportpriserne, skal man tænke sig lidt om. Det kommer nok ikke som nogle overraskelse, at den billigste transport middel er cyklen, men nu hvor vi går mod koldere tider, er det ikke sikkert, at du lige gider tage cyklen i skole. Så er det måske bussen, metro eller toget, der er det primære transportmiddel. Hvis du bor uden for byen, kan det ofte betales sig, at erhverve sig et ungdomskort. Her betaler du ca. 20 kr. dagligt (Alle 7 dage i ugen), hvilket giver en månedspris på ca. 600 kr.

 

Bor du i byen, er der flere mulighed for, hvad der er billigst. Der periodekort, klippekort og rigtig mange steder, kan du anvende rejsekort. Der er stor forskel på, hvad der er billigst alt efter, om du skal med bus, tog eller metro, hvor langt du har, og hvor mange dage du skal i skole.

 

Hvis du skal i skole meget få dage i ugen, er det nok rejsekort eller et klippekort, som er et valgmulighed. Har du meget kort til skole, og er i skole hver dag, skal du tjekke priserne på rejsekort og periodekort, imens hvis du har lidt længere til skole, så er det periodekort eller ungdomskort, som du nok skal overveje.

 

Fordelen og ulemper ved de forskellige muligheder:

 

Rejsekort: Fordelen ved rejsekort er, at du betaler for den rejse du rejser, samtidig optjener du rejser, som gør det billigere i længden. Hvis du har et DSB Wildcard, kan du tilmeldes som ung, og derved få nogle rabat besparelse. Samtidig kan du spare penge ved, at rejse på de lidt mere skæve tidspunkter. Ulempen ved rejsekort er, at hvis du rejser meget, så vil det måske bliver dyrt i længden.

 

Periodekort: Fordelen ved et periodekort er, at du kan rejse, alt det du vil uden at skal tænke på, hvad det koster. Ulemper er så, at hvis du ikke rejser meget, kunne en af de andre muligheder være en billigere løsning.

 

Klippekort: Et alternativ til periodekort, hvis du ikke rejser meget. Her betaler du kun for rejserne, du rejser. Ulempen er, at når du klipper, betaler du for at rejse i en tidsrum, og er din rejse kun 20 min, så er det måske billig med rejsekort.

 

Ungdomskort: Rejser meget langt, så er fordelen klart et ungdomskort. Du kan desuden, rejse alt du vil i det område, du har ungdomskort til, samtidig giver det nogle rabat på togrejser. Ulemper er, at det kan være billig med periodekort, hvis du bor tæt nok på din uddannelsessted.

 

//Claus

You need to be logged in to comment
There are no comments yet...
Studiz ApS ©
Customer Care: (+45) 71 99 75 20